Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MAASTOJUOKSU

ikimuistoinen Jyväskylän kisa, kuva: Katja Patrikainen

Tätä lajia Chai todella rakastaa ja omistaja taas rakastaa katsella, kun koira tekee jotain mistä se todella nauttii ja mihin se on tehty. Chain kanssa aloitimme rättileikit saman tien, kun saimme pennun kotiin. Pirpana oli kiinnostunut repimään ja jahtaamaan "viehettä". Ensimmäisen kerran oikean maastovieheen perään Chai pääsi n. 4kk:n ikäisenä. Alku oli vähän haparoiva, mutta kiinnostusta selkeästi löytyi. Jatkoimme treenaamista Paloheinässä Svenkan treeneissä, jossa Chaille kehittyi hyvin suuri into viehettä kohtaan.

Chai Hyvinkään maastoissa keväällä -09, kuva: Eero Juhola

Chain kisaura on alkanut todella lupaavasti ja toivottavasti sama meno jatkuu. Ensimmäisessä kisassaan Chai vei voiton ylivoimaisilla pisteillä ja yllätti minut täysin. Tähän mennessä unohtumattomin kisa on kuitenkin ollut Jyväskylässä toukokuussa -08, jossa Chai voitti koko kisan ja toiseksi tulleeseen piste-eroa tuli 50pistettä! Alkuerästä se keräsi käsittämättömältä tuntuvan pistesaaliin 269. Ensimmäinen kausi meni Chailta hienosti ja se saavutti rhodesiankoirien maastojuoksu-cupissa (Kimbia Chumo) 4.-sijan ja oli kauden toiseksi paras narttu-maastojuoksija, Chai johti cupia koko vuoden ennen kauden kahta viimeistä kisaa.

Chain sijoitukset:

- 3xEE maastoSERT     - 4xvoitto     - 7xtoinen     - 3xkolmas    

- 4xmuu sijoitus      - 1xdisk

RRMM-08 sijoitus 10/25

RRMM-07 sijoitus 5/22

KIMBIA CHUMO-08 4. sija/ toiseksi paras RR-narttu

Chain kokonaispisteiden TOP-5:

1. Niitvälja, Viro 513p (5/2009, sijoitus 3/7)

2. Jyväskylä 512p (5/2008, sijoitus 1/11)

3. Mikkeli 505p (9/2007, sijoitus 1/7)

4. Niitvälja, Viro 499p (5/2009, sijoitus 2/10)

5. Saue, Viro 496p (4/2009, sijoitus 2/6)

Parhaat pisteet yksittäisestä juoksusta:

AE 269 (Jyväskylä -08)

FIN 268 (Niitvälja, Viro -09)

kuva: Reio Avaste

TULOKSIA

- Turku, 10.5.2009 (rhodeja 16kpl)

220+205=425, SA, sijoitus 7/16

Tällä kertaa suuntasimme maastoilemaan Turkuun, jossa ei ennen oltukaan oltu kisaamassa. Hyppäsimme aamulla samaan autoon Irinan, Thumban ja Amanin kanssa, porukassa on aina kivempi reissata. Jos jonkinlaisten mutkien kautta pääsimme lopulta perille ja oli vielä hyvin aikaa ilmottautua ja mennä eläinlääkärin tarkastukseen.

Tarkastus olikin tällä kertaa erittäin tarkka ja ell pyysi moneen kertaan minua liikuttamaan Chaita edestakaisin mäkeä, kun hän kuvitteli näkevänsä Chain toisen takajalan liikkuvan jotenkin oudosti. Ei siis ontunut tai aristanut, mutta liikutti jotenkin jännästi sitä. Jonna lopulta huusi jonosta, että Chai liikkuu aina samalla tavalla, eikä siinä ollut mitään outoa. Ell kyllä päästi meidät läpi tarkastuksesta, kun ei siinä kuitenkaan mitään häikkää ollut. Hmm.

Sitten oli aika siirtyä jännittämään lähtöarvontaa. Ja kuinka ollakkaan niistä kahdesta nartusta, kenen kanssa välttämättä en haluaisi laittaa Chaita juoksemaan saimme kuitenkin pariksemme Selman. Selman kanssa Chai on ennenkin juossut eikä siinä mitään, mutta kun vieheellä tulee aina sanomista ja pahasti. Semmoista oli sitten tälläkin kertaa odotettavissa. Lämmittelyt suoritettiin Irinan kanssa yhdessä ja jännitys alkoi pikkuhiljaa nousta. Ilma oli onneksi melko lämmin ja aurinkoinen. Moa-kasvattaja saapui Michell-tyttönsä kanssa seuraamaan Chain juoksua juuri ennen alkuerää. Vaikka neiti olikin erittäin täpinöissään menossa pellolle huomasi se heti Moan ja meni taas ihan pipariksi molemmista. On se vaan hassu tyttö, kun rakastaa noin täydestä sydämestään Moaa, vaikkeivät usein nääkkään. Hetken meuhkaamisen ja pomppimisen jälkeen Chaikin alkoi taas keskittyä tulevaan koitokseen.

Lähtöpaikalle oli aika alamäki ja hieman epäilytti miten saisin neidin alas asti kunnialla. Ihan hyvin se meni kuitenkin. Varusteiden tarkistuksen jälkeen siirryttiin lähtöön ja mulla oli aikamoisia vaikeuksia saada Chai pidettyä aloillaan, kun Titalla kesti Selman hihnan irrottaminen kauan. Onneksi ei tullut kuitenkaan varaslähtöä. Koirat lähtivät molemmat juoksuun katse tiukasti vieheessä, ei puhettakaan, että kumpikaan olisi toisesta ollut kiinnostunut, kun viehe oli liikkeellä. Lopussa tulikin sitten se rähinä, mitä odotettiinkin. Olin ensin koirien luona ja olisi ehkä pitänyt odottaa, että Titta saapuu myös paikalle ennen kuin otin Chaita vyötäröltä kiinni ja vedin sen pois. Silloin nimittäin Selmä hyökkäsi Chain päälle ja yritti kovasti hyökkiä niskaan, Chain räyhätessä koko sydämensä kyllyydestä. Saatiin sitten neidit erilleen, mutta Chailla oli tosi pahasti herne nenässä. Se ei olisi millään lopettanut räyhäämistä ja melkein koko matkan takaisin ylös yritti ottaa katsekontaktia Selmaan ja haukkui. Hiukan jäi siis hampaankoloon.

En ollut uskoa silmiäni, kun alkuerä pisteet tulivat, jos päästäisiin finaaliin, Chai juoksisi taas Selman kanssa. Ei oo totta! Neideillä oli vain piste eroa, joten tasainen juoksu oli ollut. AE:n jälkeen Chailla oli pisteitä 220 ja sijoitus 6. Onneksi päästiin vielä finaaliinkiin, kun sinne otettiin kahdeksan rhodea. Olin ihan tyytyväinen suoritukseen.

Finaalia odotellessa alkoi sataa ihan huolella ja ilma oli ihan kamala. Onneksi sade kuitenkin taukosi jo hyvissä ajoin ennen rhodejen lähtöjä eikä ratakaan ollut huolestuttavan märkä. Olin unohtanut ottaa Chaille takin, mutta onneksi froteepyyhemantteli lämmitti edes jonkun verran. Finaalin aika koitti ja siirryttiin koirien kanssa lähtöön. Tällä kertaa sain pidettyä Chain paremmin aloillaan. Chai oikaisi aika paljon alussa, mutta jatkoi  ihan ok:n näköisesti radan loppuun, ainakin sen osan, mitä näin. Vieheellä tuli tällä kertaa vielä suurempi rähinä ja tytöt ottivat kunnon pystypainit keskenään. On se vaan hyvä, että niillä on kunnon kuonokopat päässä. Muuten olisi voinut olla verta ja suolenpätkiä pitkin peltoa. Huolellinen jäähdytteli ja koira autoon.

Finaalista Chai oli kerännyt pisteitä vain 205 ja loppupisteet 425 tällä kertaa riittivät 7. sijaan. En ollut alkuunkaan tyytyväinen, koska suoritus ei ollut Chain normaalia tasoa, mutta ainakin koiralla oli hauskaa. :) Noh, taas kohti seuraavia haasteita, ei me tästä lannistuta, SA:n juoksu kuitenkin ja 16 koiran joukosta ihan hyvin.

- Harjumaa, Viro, 25.4.2009 (rhodeja 6kpl)

246+250=496, SA, SERT, sijoitus 2/6

Kauden 2009 ensimmäinen kisa oli tällä kertaa Virossa, jonne suuntasimme Päivin, Ruusan ja Paavon kanssa samalla kyydillä. Osallitujia oli tällä kertaa paljon enemmän kuin yleensä, yhteensä 6 rhodea,joten sertejäkin oli jaossa kaksi.

Olimme saaneet järjestäjiltä luvan tulla päivän ensimmäisellä laivalla, mutta tuli kyllä tosi kiire, kun kisa alkoi klo 10 ja pääsimme laivasta vasta klo11. Ei muuta kuin talla pohjaan ja auton nokka kohti Niitväljaa Ninan ja Pinjan perässä. Nina painoi sellaista vauhtia, että jossain vaiheessa luovutettiin perässä roikkuminen ja ajeltiin omaa tahtia. Löydettiin onneksi kisapaikka aika helposti ja paikalla oltiin juuri sopivaan aikaan. Ehdittiin rauhassa ilmoittautua ja käydä eläinlääkärin tarkastuksessa, joka tarkoitti tällä kertaa rokotusten tarkistusta. Arvonta oli jo suoritettu ja alkuerän Chai juoksisi tutun parin eli Eddien kanssa. Mentiin kaikki lämmittelemään ja pian olikin meidän vuoro.

Chai oli niin täynnä intoa kuin vain ekassa kisassa pitkään aikaan voi olla. Mentiin lähtöpaikalle ja aloin ottamaan Chailta hihnaa irti. Chailla oli vielä hihna lantion ympäri, kun huomasin, että Eddie lähti jo juoksemaan. Hirveen kiva, ei sitten lähettäjä kysynyt ollenkaan, että ollaanko valmiita ja mulle tuli tosi kiire päästää Chai myös vieheen perään. Chai jäi varmaan jotain 7m heti Eddiestä ton lähdön takia. Outo juttu, kun Suomessa ainakin on tapana kysyä onko lähettäjät valmiina, mutta ei tuolla ilmeisesti. Chai otti onneksi jonkun ajan päästä Eddien kiinni ja jatkoi loppuun asti tarkasti vieheen perässä. Lopussa ne Eddien kanssa molemmat vähän hyytyivät. Eddie yritti myös tulla vieheelle, mutta Chain mielestä kolmen metrin vieheestä ei riittänyt muille.

Jäähdyttelylenkin jälkeen olikin jo melkein tulokset valmiina. Chai iloisena yllätyksenä toisena Ruusan takana. Pisteitä oli kertynyt alkuerästä 246 ja olin pistesaaliiseen oikein tyytyväinen. Toivoin vain, että kiinnitys sertiin pitäisi loppuun asti. Chai pääsi autoon lepäämään ja me ihmiset siirryttiin pellon laidalle nauttimaan auringosta ja hyvästä seurasta. :)

Finaalipariksi Chai sai ensimmäisenä olleen Ruusan. Meidän vuoro tulikin lopulta melko nopeasti. Lähtö oli melko tasaväkinen, mutta Chai otti heti aseman vieheen oikealta puolelta ja lähti ajamaan sitä oikaisten melko reilusti. Ruusa jäi tuon takia alussa melko paljon, mutta otti etumatkan nopeasti kiinni ja meni Chain ohi. Chaikin kuitenkin jatkoi ihan kivasti loppuun asti ja ryysäsi vieheelle, jossa Ruusa oli tietysti ensin. Vähän meni herne nenuun, kun kaveri oli paikalla ensin, mutta melko pian saatiin tilanne rauhottumaan. Chai oli tällä kertaa vieheen perään vielä hullumpi kuin aiemmin ja en meinannut saada sitä mitenkään sieltä pois. Se oli saanut osan viehettä suuhunsa ja veti viehettä mukaansa, kun yritin saada sen pois pellolta. :D Lopulta saatiin matkamuistoksi pieni pala viehettä.

Mulla oli finaalin jälkeen tosi hyvä fiilis, Chai oli tehnyt hienot suoritukset, siihen sai olla tyytyväinen. Hyvät jäähdyttelyt jälleen ja sitten siirryttiin pellon laidalle odottamaan palkintojenjakoa. Chaikin pääsi mukaan ja se makaili auringossa kaikkensa antaneena. Lopulta seremonia alkoi. Fiilis oli tosi hyvä ja rento. Siinä vaiheessa, kun muut rhodet paitsi Chai ja Ruusa oli sijoitettu, kaappasin Chain syliin ja annoin sille pusun otsalle. SERTI oli meidän. Mulle ei ollut mitään väliä oltiinko eka vai toka, vaan sertillä oli väliä. :) Fiilis oli ihan mahtava. Chai oli lopulta toinen pistein 246+250=496, SERT. Ihan mahtavat pisteet neidiltä, jälleen kerran parannusta finaalissa, mikä on aina positiivinen juttu. Ja kaiken kaikkiaan neidin kolmanneksi parhaat pisteet ikinä. :) MAHTAVAA!!

Palkkioksi hienosta tuloksesta Chai pääsi kävelemään ihanalle hiekkarannalle, meren rantaan ja tietysti vähän herkkuja. Kyllä se vaan aina jaksaa yllättää positiivisesti. Maastojuoksu on Chain mielestä ihan parasta.

- Hailuoto, 18.10.2008 (rhodeja 10kpl)

227+222=449, SA, sijoitus 2/10

Kaikkialle sitä koiransa kanssa autolla suuntaa. Janican extreme-reissut yksin saivat jälleen jatkoa. Tällä kertaa lähdin Kajaanin sijasta Hailuotoon autoilemaan itsekseni. Minkäs teet, kun seuraa ei löytynyt, pitihän koiran kuitenkin päästä juoksemaan. Matkaa kertyi yhteensä parin päivän aikana n.1400km, joo ei tunnu missään.

Matkaan lähdin siis perjantai aamuna klo9. Suuntana oli ensin Jämsänkoski, jonne menin mittauttamaan Chaille uutta kuonokoppaa Jukan luo ja samalla otin kyytiin Paavon, joka lähti meidän mukana Hailuotoon hauskaa pitämään (ja sitä Paavo todella piti). Koppa saatiinkin heti mukaan, mistä olin ihan äärettömän tyytyväinen ja piru, miten hieno se on!! Tavaraankin voi kai rakastua, koska sellasia tunteita mulla on siitä kopasta. :D

Parin tunnin Jämsänkosken pysähdyksen jälkeen oli aika jatkaa Hailuotoon, jonne saavuin lopulta klo20. Pilkkopimeetä oli, mutta onneksi mökkikylässä RantaSumpussa oli porukkaa ja valoa. Kilpailu olisi seuraavana päivänä samassa paikassa, joten pitkälle ei tarvinut ajella tai siis ei tarvinut ajella ollenkaan.

Seuraavana aamuna herätys oli klo7. Käytin koirat aamupissalla, jolloin mua alettiin jo hätistellä eläinlääkärin tarkastukseen, joka siis oli mun mökin takapihalla. :D Etupihalla tai semmonen 100m eteenpäin oli rata. Koirilla oli kaikki kunnossa ja siirryttiin rhontti-ihmisten kanssa odottelemaan arvontaa. Chai sai jälleen parikseen Myytin. Taas pari, joka aiheuttaa Chaissa murhanhimoa. Kuopiossahan Myytti sai jo kokea Chain karmean vihan. :D

Paavo oli seuraavassa parissa Aavan kanssa, mutta sain onneksi Ninan lähettämään Paavon. Lämmittely piti suorittaa toooodella huolella, sillä ulkona oli todella kylmä ja mereltä puhalsi erittäin hyytävä tuuli. Chai oli ensin rataa päin kävellessä aivan pihalla, mitä siellä oltiin tekemässä, mutta kun moottori pärähti käyntiin, oli sekin sitten selvää.

Chai ja Myytti olivat päivän ihka ensimmäisessä lähdossä, joten jännittämistä riitti, kun ei yhtään tiennyt miten rata menee ja piti olla ajoissa paikalla. Varusteita tarkistettaessa huomattiin Chain uusi koppa heti ja se sai hirmuisesti kehuja. No, kyllä se onkin hieno. :) Sitten vain hiekkadyyneille juoksemaan. Lähtö meni ihan ok, Chai lähti ajamaan viehettä vähän suorempaa linjaa, joten alusta varmaan vähensi jonkun verran neidin pisteitä. Loppurata meni oikein kivasti ihan hyvää vauhtia. Loppusuoralla viehe kaarsi kahden hiekkavallin välistä ja ilmeisesti tässä vaiheessa Myytti kadotti vieheen eikä tullut loppuun ollenkaan. Chai onneksi kirmasi radan loppuun saakka ja sai räpistellä viehettä itsekseen. Ihan ok suoritus.

Sitten pitikin lähteä hakemaan Eddieä autosta, sillä välin, kun Nina lähetti Paavon. Kaiken kaikkiaan tuo lähetysrumba suoritettiin tosi hienosti, vaikka useammalla oli pari koiraa hoidettavana. Kaikki auttoivat toisiaan ja yhteisfiilis oli jälleen huipussa. Mahtavaa!

Alkuerien jälkeen siirryttiin kaikki rupattelemaan buffaan ja syömään. Pisteet tulivatkin melko nopeesti. Chai oli AE:n jälkeen neljäntenä pistein 227. Thumba oli pisteen edellä ja Eddie ja Aava vähän pidemmällä karussa. Nyt sitten vielä piti jännittää, että riittääkö Chain pisteet finaaliin asti. Onneksi riitti, olisi ollut tosi nihkeetä ajaa Hailuotoon asti juoksemaan vain AE.

Välissä ehdin hyvin kerätä kamat kasaan ja luovuttaa mökin. Mun oli pakko lähteä vielä samana iltana kotiin, kun rahavarat ei antanut myöden yöpyä toista yötä. Loppuajan koirat saivat siis viettää autossa. Paavokin oli nätisti, vaikka Päivi varoitteli, että se voi itsekseen autossa alkaa vähän askartelemaan.

Finaalin Chai juoksi Thumban kanssa. Lähtö meni melko tasaisesti ja koirat katosivat hiekkakumpareiden taa. Juoksin rannan puolelle katsomaan ja vieheen perässä näkyikin vain Chai, Thumba kiersi hetken päästä taas vieheen perään. Loppukin oli ihan ok:n näköistä menoa. Tiukkaa tulisi varmasti olemaan kärjessä.

Meidän onneksi rhonttien palkintojenjako aloitettiin jo ennen kuin kaikki rodut olivat finaalin juosseet. Jännitysti riitti jälleen ja tällä kertaa Chain suoritus riitti toiseen sijaan. Hienoa! Vaikken ollutkaan pistesaaliiseen ihan täysin tyytyväinen silti ihan kelpo suoritus. Nyt pääsin hyvillä mielin kotimatkalle Chain ansiosta. Tähän oli hyvä lopettaa kausi, joka Chailla olikin työntäyteinen, 13 kisaa!!!

- Kuopio, 13.9.2008 (rhodeja 8kpl)

213, sijoitus 6/8

Tämmöinen reissu tällä kertaa. Suunnattiin perjantai-iltana auto kohti Suonenjokea ja sieltä vuokrattua mökkiä. Mukaan matkaan lähti tällä kertaa myös äitini, Chain ja Kávén lisäksi. Matka sujui ihan mukavasti, mitä nyt vain alkoi pikku hiljaa pelottaa, ettei ehditä kauppaan ollenkaan, kun vaan huristeltiin kaikkien paikkojen ohi ja kello läheni yhdeksää.

Perillä mökillä oltiin vasta vähän ennen klo22 ja Nina olikin jo Eddien kanssa paikalla. Jaettiin siis kaksikon kanssa sama mökki, joka oli muuten todella upea ja tasoonsa nähden halpa. Myös Päivi, Paavo ja Ruusa sekä Anne ja Keira olivat samalla alueella toisessa mökissä, joten iltaa vietettiin yhdessä kuohuviinin ja siiderin parissa. Yömyöhään käytiin vielä saunassakin.

Aamulla herätys oli jo aikaisin, vaikka matkaa kisapaikalle olikin vaan n.30km. Tai siis niinhän me luultiin. En tiedä miten oltiin katsottu niin väärin tuo välimatka, mutta navigaattorissa luki, että paikalle onkin melkein 50km. Kiirus siis tuli, mutta ehdittiin onneksi.

Eläinlääkärin tarkastus oli tällä kertaa todella tarkka, mikä olikin tosi hyvä asia. Tarkastusten taso kun välillä vaihtelee aika laidasta laitaan. Mutta tällä kertaa kuunneltiin sydäntä, juoksutettiin ja katsottiin tassut ja koira muutenkin tosi tarkasti.

Arvonnassa Chai sai juoksuparikseen ensikertalaisen Myytin. Jännitystä siis jälleen ilmassa, kun juoksupariksi tuli toinen narttu. Lämmittelyyn piti kiinnittää tällä kertaa erityistä huomiota, sillä ilma oli todella kylmä ja tuuli kovasti. Itsekin olin varustautunut, toppahousuilla ja -takilla. Rata oli autotien toisella puolella, johon ei nähnyt kunnolla odottelupaikalta, joten rata oli melkoinen mysteeri.

Chai juoksi ensimmäisessä lähdössä ja oli jälleen tapansa mukaan ihan täpinöissä. Se kaatoi myös lähettäjän kerran kumoon riuhtoessaan. Jo lähdössä se alkoi katsomaan aivan eri suuntaan kuin vieheeseen. Yrtitin ohjata sitä vieheen suuntaan, muttei se auttanut. Se lähti irti päästyään vasemmalle ja hyvä, ettei juossut lähdössä ollutta teltan seinää päin.

Meno ei mun mielestä ollut sellaista normaalia Chaita ja se näytti oikovan paljon. Vieheellä Chai murahti Myytille ja sai sitten yksin natustella sitä. Pois kävellessä se vielä ryntäsi räyhäämään Myytille, mutta onneksi oli vielä koppa päässä. Aika pelon sekaisin tuntein jäin odottamaan pisteitä, mutta olin aika varma ettei Chai pääsisi edes finaaliin. Tuloksia odoteltiin jälleen hyvässä seurassa ja meininki oli mahtava. Pystytettiin leiri autojen väliin ja buffetin makkara ja vohvelit oli aika kova sana.

Lopulta pisteet tuli ja Chain saalis tältä kisalta 213pistettä eli huonoimmat mitä neiti on ikinä saanut, sijoitus oli kuudentena, mutta kumma kyllä Chai oli jäänyt Myytistä vain pisteen. Hetki saatiin vielä jännätä montako koiraa mahtuu finaaliin. Lopulta päätös tuli, että finaalissa juoksee vain neljä rhodea. Tulos oli tietysti pettymys, mutta onneksi reissu oli muuten tosi mukava, joten ei jäänyt harmittamaan niin paljon. Kisapaikalta päästiin lähtemään ennätys aikasin ja perillä Lahdessa oltiin jo klo14.30. Mummon lihapullat lohdutti kivasti. ;)

- Harjumaa, Viro, 31.8.2008 (rhodeja 2kpl)

236+239=475, SA, SERT, sijoitus 1/2

Sunnuntaina Chain tassu oli edelleen juoksukunnossa, ei mitään ontumista havaittavissa. Ilma oli kuulemma paljon viileämpi kuin edellisenä päivänä, koska tuuli paljon. Koiran lämmittäminen oli siis äärimmäisen tärkeetä. Chai teki taas tapansa mukaan kivat kämmit ennen alkuerää. Se kävi kierimässä paskakasassa ja koiran naama ja takki olivat aivan likaiset. Mikähän tolla neidillä oikein on, kun keväällä Jyväskylässä työnsi ennen finaalijuoksua koppansa paskakasaan. :D Kride oli puhtaasta koirasta varmasti oikein innoissaan.

Alkueräjuoksu oli jälleen äärimmäisen tasainen. Chailla ja Eddiellä oli juoksun jälkeen piste eroa, Eddien hyväksi. Toiveet oli korkealla, kun Chai on yleensä parantanut suoritustaan finaalissa, joten koko päivän jännitti ihan älyttömästi. Vihdoin kolmen jälkeen, kun olin juuri ajamassa leiriltä Marille lenkille sain puhelun, että Chai sai vihdoin sen ensimmäisen maastoSERTin. Olin niin onnellinen, että huusin autossa yksin täyttä kurkkua ja pillahdin itkuun. :D Pöhkö minä. Chai siis jälleen paransi suoritustaan ja sai pisteitä 239, joka oli 3pistettä enemmän kuin Eddiellä. Hämmästyttävän tasainen pari ne kyllä ovat.

Illalla Chai oli todella kärttyinen, kun palasi kotiin. Se oli ihan täpinöissään, kun näki minut, mutta ei jaksanut muita koiria ollenkaan. Se vain murisi "perkele, pois mun tieltä" ja hyppäsi sohvalle makaamaan. Se oli kyllä todellakin unensa ansainnut. :)

- Harjumaa, Viro, KV 30.8.2008 (rhodeja 2kpl)

233+243=476, SA, sijoitus 2/2

Tällä kertaa en päässytkään itse juoksuttamaan Chaita, kun kisat sattuivat samalle viikonlopulle kuin RR-leiri ja yhdistyksen 20-v juhla. Thank god, sain kuitenkin Kriden puhuttua viemään Chain (älkää edes kysykö miten se onnistui, ihmettelen itsekin vielä samaa). Mahdollisuudet sertiin olisi 50%luokkaa, kun kisaamassa Chain lisäksi oli vain Eddie.

Sain ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, kun Chai satutti torstaina tassunsa metsässä ja ontui jalkaa. Perjantaina olin sataprosenttisen varma, ettei se juokse, se ontui edelleen. Kävimme eläinlääkärillä, joka putsasi ilmeisesti risusta tulleen reiän. Hotelleja ei kuitenkaan saanut enää peruttua, joten Kride ja Sami päättivät lähteä reissuun ja ottivat sitten Chainkin mukaan, jos sille vaikka tapahtuisi ihmeparantuminen yön aikana.

Ja niinhän sille tapahtui. Lauantai aamuna Chai ei enää ontunut ja pääsi eläinlääkärin tarkastuksesta läpi. Koska tarkastus oli tällä kertaa jälleen luokkaa koira-hengittää-se-voi-juosta, tarkasti Nina vielä tassun ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että Chai voi juosta.

Alkuerä oli ollut kivan näköistä menoa eikä vieheelläkään tullut muuta kuin Chailta yksi HAU. Eddie johti kuitenkin alkuerän jälkeen ylivoimaisen tuntuisella 15pisteellä,  Mutta neitipä pisti taas pökköä pesään ja kirmasi finaalissa 11pistettä paremmin kuin Eddie, saaden 243pistettä. Loppukiri ei ihan riittänyt, vaan Chai jäi SERTistä 4 pistettä. Olin silti ihan älyttömän tyytyväinen, että tassu oli kunnossa eikä Chai ontunut. Jälleen tasainen suoritus, mahtavaa!

- Tampere, 2.8.2008 (rhodeja 23kpl, poissa 6)

229+254=483, SA, sijoitus 3/17

Huhhahhei, mikä päivä. Herätys oli jo klo 3.45, mutta minähän nukuin lahjakkaasti pommiin. Heräsin siis vähän yli klo5 ja paikalla Nokialla piti olla jo ennen klo7. Tuli siis ehkä hieman kiire. Thank God olin pakannut edellisenä iltana ja nyt siis vain heitin koirat pisulle, tavarat autoon ja koirat kyytiin ja hurjaa vauhtia kisapaikkaa kohti. Olin aivan satavarma, etten ehtisi, kun navigaattori näytti lähtiessä, että olisin paikalla vasta yli klo8. Sydän syrjällään painoin menemään meidän pakulla. Kride vielä soitti perään, että aja kurvit rauhallisesti, ettei häkki lennä takakontissa. En kyllä tainnut muistaa tota neuvoa, mutta häkki pysyi onneksi paikoillaan. Kávé kummasteli hurjaa menoa etupenkillä, mutta nukahti onneksi nopeasti.

Pääsin kotoa lähtemään n. klo5.30 ja totta tosiaan ajoin Nokialle loppujen lopuksi 1h45min. Jokainen voi ihan itse laskea paljonko on ollut ylinopeutta. Ehkä hieman. Soitin matkalta, että ehditäänkö vielä ja lupasivat onneksi odottaa. Paikalla olin sitten viimein klo7.15. Ei muuta kuin koira mukaan ja ilmoon ja eläinlääkärin tarkastukseen. Miia tuli jo vastaan ja lähti hoitamaan ilmottautumista. Ilmorahat piti lainata Hannalta ja Elinalta, kun aamulla ei todellakaan ehtinyt käymään automaatilla. Kiitos vielä ihan älyttömästi lainasta!! Me sitten mentiin tarkastukseen ja onneksemme emme olleet edes paljon myöhässä, kun edessämme oli vielä monen monta rhonttia tarkastettavana. Kaikki oli kunnossa ja vihdoin pystyin hetken huokaisemaan helpotuksesta. Aamu oli toden totta alkanut sellaisella stressillä, ettei kellekkään soisi. Sitten lähdin koirien kanssa lenkille, jotta saisivat tehdä kunnolla tarpeensa aamun pikapikapikapissatuksen jälkeen.

Pian olikin arvonnan vuoro. Chai arvottiin juoksemaan ruotsalaisen nartun Karman (Blomsterängens Glory Gazelle) kanssa. Jälleen narttupari, joten lisäjännitystä meidän osalta ilmassa. Aamu oli todella raikkaan kylmä, joten lämmittely piti hoitaa huolellisesti. Koiralla olisi melkein saanut olla takki päällä. Chai oli tällä kertaa vähän outo, kun se ei olisi halunnut tulla häkistään ulos ollenkaan ja se piti melkein väkipakolla repiä sieltä. Ulkona se oli taas kuitenkin yhtä skarppina kuin ennenkin. Rata oli pitkä (700m) ja rankka kaikkine nousuineen ja laskuineen ja näköesteitäkin oli. Vihdoin oli meidän lähdon vuoro. Olipa huvittavan näköistä, kun kaksi niin eri kokoista narttua juoksi vieheen perässä. Juoksu meni ihan hyvin, mutta nousuissa näytti siltä, että Chain kunto meinasi loppua kesken. Pisteitä alkuerästä kertyi kuitenkin ihan kelpo määrä 229p ja sijoitus oli siinä vaiheessa jaettu 5.sija.

Ilma alkoi todella nopeasti lämpenemään ja onneksi olin pakulla liikenteessä. Chai sai makoilla viileässä pakun takaosassa ovi auki, kun oli isossa metallihäkissä. Autokin oli onneksi niin päin, että ovi oli auki varjoon. Finaalien odottaminen oli aika tuskaista siinä paahteessa ja päätäkin alkoi särkeä. Onneksi oli kuitenkin jälleen kerran ihan mahtavaa seuraa. Finaalissa Chai juoksisi Yaffan kanssa, jonka kanssa Chai oli tasapisteissä alkuerän jälkeen. Ennen juoksua huomattiin, että tästähän oli tulossa kunnon mölyapinoiden taisto, molemmat Yaffa ja Chai pitivät aika mökää. :D Rata oli tällä kertaa aika kinkkinen omistajan kannalta. Heti etusuoran jälkeen se laski niin paljon, ettei pitkään aikaan nähnyt koiria ollenkaan. Jännitti, että tuleeko sieltä kaikki koirat takaisin ylös. Yksi paha nousu oli jälleen aika tahkoamista, mutta loppu meni kuitenkin tosi kivan näköisesti ja neidit olivat tosi tasaisia juoksijoita. Vieheellä Chai vähän murisi, kun Yaffa niin kovaa ryysäsi paikalle, mutta mitään ei kuitenkaan käynyt. Olin Chain suorituksiin tyytyväinen, kävi kuinka kävi.

Finaalin ja palkintojenjaon välissä oli jälleen odottamista. Onneksi Päivi oli ihanana ihmisenä järjestänyt meille paikalle syötävää, kinkkukiusausta ja mansikkakakkua. Niin luksusta, rankan päivän jälkeen. Vihdoin ja viimein palkintojenjako alkoi, mutta rhodeilla olikin käynyt pisteiden laskussa jokin virhe ja saatiin jälleen odottaa. Saatiinhan ne virheet korjattua ja vihdoin oli meidänkin vuoro. Tämä tilanne on kyllä aina yhtä jännittävä. Nimiä luetellaan yksi kerrallaan ja saa odottaa, että missä vaiheessa Chain nimi kutsutaan. Tällä kertaa se kutsuttiin kolmanneksi viimeisenä. Olin ihan ällistynyt, en tosiaan olisi arvannut, että finaalijuoksu menikin noin hyvin. Tytöt olivat tosiaan juosseet tasaisesti, sillä Yaffalla oli vain kaksi pistettä Chaita vähemmän. Chai paransi juoksua finaalissa 25pisteellä. WAU!

Olin kyllä ihan älyttömän tyytyväinen. Mahtavaa!

- Harjumaa, Viro, 20.7.2008 (rhodeja 3kpl)

230+245=475, SA, sijoitus 2/3

Matkasimme Viroon yhdistetylle näyttely/maastokisaturneelle. Sunnuntaina oli vuorossa maastokisat Sauessa. Olimme Liimalassa meren rannalla yötä, josta lähdimme ajelemaan kisapaikalle n. klo 8 aamulla. Kridekin oli siis tällä kertaa näkemässä, kun Chai on tositoimissa. Paikka löytyi helposti navigaattorin ja mun muistin avulla. Olimme paikalla tosi ajoissa, ilmoittautuminen ei ollut vielä edes auennut. :D Oli siis hyvin aikaa ohjeistaa Ninaa ja Pinjaa puhelimessa, kun he olivat vähän eksyksissä.

Eläinlääkärin tarkastus oli tällä kertaa todella perusteellinen, mikä oli hyvä asia. Chailla ei ollut mitään ongelmia, vaan saatiin kilpailulupa. Nina ja Pinjakin löysivät lopulta perille ja rhodejen lähtöarvonta saatiin suoritettua. Chai sai parikseen Eddien, mikä oli mun mieleen. Vähempi jännitettävää suorituksessa, Chailla kun on vähempi herneitä nenässä, kun juoksee uroksen kanssa.

Rhodet olivat vuorossa heti parin afgaanin jälkeen, joten aikaa ei ollut paljon. Heti vain lämmittelemään koiraa ja valmistautumaan suoritukseen. AE-juoksu oli kivan näköistä menoa. Taas Chai näytti oikovan, mutta katsoi koko ajan viehettä. Koirat juoksivat tasaisen näköisesti ja olivat vieheellä samaan aikaan. Olin yllättynyt, kun vieheellä ei tullut mitään sanomista ja Eddiellekkin riitti monen metrin vieheestä natusteltavaa. Chailla taisi olla hyvä päivä, kun se ei edes rähähtänyt Eddielle, kun se ryysäsi pussaamaan Chaita. :D Aava juoksi AE:n yksin ja hienosti juoksikin. Arvelimme, että tulee olemaan todella tasaiset pisteet.

Heitin Chaille kastellun froteemanttelin päälle ja lähdettiin jäähdyttelylenkille läheiselle kaupalle ostamaan vähän palauttavaa sapuskaa. Tulokset olivatkin jo tulleet, kun palattiin. Aava oli repäissyt pienen kaulan ja oli ensimmäisenä 241 pisteellä. Chai oli toisena 230pistettä ja Eddie heti perässä 227pistettä. Finaalista tulisi siis todella jännittävä.

Finaaliin Chai arvottiin jälleen juoksemaan Eddien kanssa. Finaalia saatiin odottaa pidempään. Luultiin jo jossain vaiheessa, että kohta rhodet juoksee, kun yksi koira kävi kokeeksi juoksemassa radan läpi. Tuomarit eivät kuitenkaan vielä hetkeen tulleet radalle ja turhaan valmistauduttiin koirien kanssa. Lopulta finaalit alkoi ja kiiruhdettiin lähtöpaikalle. Arvonnassa olikin käynyt jokin sekaannus. Pinja oli lämmittelemässä Aavaa kauempana ja heidän pitikin tulla ensimmäiseen rhodelähtöön. Luulin ensin, että Aava juoksisi yksin, mutta sitten sanottiinkin, että kahden eniten pisteitä saaneen koiran pitäisi juosta samassa lähdössä. Eli Chai juoksisi sittenkin Aavan kanssa. Nyt alkoi vähän jännittämään, kun en yhtään ollut varma kuinka Chai Aavaan suhtautuisi. Jouduttiin vielä vaihtamaan eri manttelit koirille, joten säätämistä riitti. Asetuttiin lähtöön, mutta koirat olikin väärin päin ja piti vielä siityä toiselle puolelle. Siinä olikin hommaa, kun Chai alkoi olla jo tosi innoissaan menossa vieheen perään. Juuri ja juuri sain Chain pidettyä, mutta lähdössä se veti kyllä melkein metrin minua vieheen perään.

Tytöt kiihdyttivät melko yhtä matkaa vieheen perään. Aava kuitenkin hyytyi ja Chai sai juosta hetken matkaa yksin vieheen perässä. Lopussa Aava pääsi lähemmäs viehettä, sai uuden vaihteen päälle ja oli vieheellä ennen Chaita. Chai ryysäsi paikalle, mutta minkäänlaista rähinää ei tullut. Chai vain yritti repiä viehettä karvat pystyssä. Olin todella iloisesti yllättynyt, kun käyttäytyminen vieheellä oli tällä kertaa näin hienoa. Eddie juoksi siis finaalin yksin ja meni tosi hyvän näköisesti. Aavistelin, että se veisi voiton, vaikka tiukkaa kärjessä olisikin. Heitettiin taas koirille pyyhkeet päälle ja lähdettiin yhdessä jäähdyttelemään. Oli ehkä hiukan huvittavan näköistä, kun team Bathrobe oli liikenteessä persikan väriset froteepyyhkeetä päällä. :D Chai ei lenkilläkään sanonut Aavalle mitään ja olin niin ylpeä tytöstä.

Palkintojenjaossa riitti siis jännitettävää ja niinhän siinä kävi, että Eddie vei voiton ja maastosertin yhden pisteen erolla Chaihin. :D Tiukkaa siis tosiaan oli. Hiukan tuo yhden pisteen häviö harmitti, mutta kyllä se silti unohtui nopeasti. Olin vain niin tyytyväinen, kun Chai palasi taas normaaliin juoksutyyliinsä ja sai pisteitä 230+245=475, SA. Ja lämmitti todella mieltä, kun Chai jaksoi parantaa suoritustaan finaalissa, vaikka sillä olikin tosi rankka viikonloppu takana. Seura oli todella hyvää ja kisapaikalla oli tosi leppoisa tunnelma meidän pienen rhodeporukan kesken. Eikä Chai rähissyt, mahtavaa! Kerrassaan hieno kisareissu, yhdestä pisteestä huolimatta. ;)

- Hyvinkää, 13.7.2008 (rhodeja 13kpl, poissa 5)

218, sijoitus 6/8

Ihanaa, kun kerrankin oli kisa lähellä, ettei tarvinut herätä aamutuimaan unissaan ajamaan kisapaikalle ihan pöhnässä. Saavuttiin kisapaikalle aika viime tingassa ja piti vähän juoksujalkaa kipittää ilmoittautumaan, kun jätin auton niin kauhean kauas eikä pellon läpi voinut oikaista, kun siinä meni rata. Kotoa lähtö vähän myöhästyi, kun Kride alkoi vielä viime tingassa kuskata tämän päivän maastomobiililla eli meidän pakulla lautoja autotallin rakennuspaikalle. Saatiin sitten ilmoittauduttua, mutta eläinlääkärin tarkastusta piti odottaa ikuisuus. Ell vain haahuili ympäriinsä eikä kiinnittänyt meihin mitään huomiota. No lopulta Chai saatiin tarkastettua ja kaikki kunnossa. Arvonta suoritettiin nopeasti ja kävi niinkin hyvin, että Chai juoksisi Ricon kanssa. Ei siis rähinää tiedossa, paitsi ehkä vieheellä. Lähtö meni ihan kivasti ja sisarukset starttasi tasaseen tahtiin. Rico kuitenkin meni edelle ja piti Chain takanaan koko ensimmäisen pellon ajan. Rata jatkui sillan yli toiselle pellolle ja Chai kiihdytti ennen siltaa johtoon, kun Rico vähän hyytyi. Meidän yllätykseksi vieheellä ei tullut kuin yksi rähähdys Chailta Ricolle, mutta sen jälkeen Chai antoi Riconkin repiä viehettä. Outoa! Mutta hyvä vaan. Chai ei ehkä ihan pistänyt parastaan, mutta jäätiin innolla odottamaan kuinka käy. No eipä kummoisesti käynyt. Chaille pisteitä alkuerästä 218 eli huonoimmat mitä neiti on koskaan saanut eikä asiaa finaaliin, jonka pisteraja oli 231p. Chain sijoitus lopulta 6/8. No kaipa sen alamäen oli joskus alettava. Hyvä, että se sitten alkoi sen verran lähellä kotia, ettei tarvinnut ajaa hirveetä matkaa kotiin. Valeraskaus taitaa neitiä vaivata, kun ei juostessa ole viime aikoina ollut oma raivokas itsensä ja kotonakin on ollut todella vaisu. Huoh, näitä naistenvaivoja, menisivätpä pian ohi.

- Mustiala, 26.6.2008 (rhodeja 16kpl, poissa 2)

244+241=485, SA, sijoitus 2/14

Hiukka epävarmana lähdimme kisailemaan Mustialaan. Mielessä kolkutti vielä Viron epäonnistuminen ja pelko, jos Chai ei kiinnostuisikaan vieheestä vaan kaverista enemmän. Matkaseurana tällä kertaa oli Mari ja Rico. Olimme paikalla hyvissä ajoin ja oli aikaa tutkailla aluetta ja rataa. Chain AE-pariksi arvottiin Selma, joka ei tosiaan ollut se lempparivaihtoehto meille. Molemmat ovat tiukkoja tätejä ja sanomista tulisi varmasti. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja molemmat keskittyivät seuraamaan viehettä eikä kilpakumppania. Vieheellä alkoi jonkinlainen rähinä, mutta otin Chaita lantiosta kiinni ja nostin takajalkoja, jolloin sain sen pois. Sain lähettäjältä 10 pistettä irrotuksesta, olisi kuulemma mahtavaa, jos kaikki tekisivät sen yhtä taidokkaasti. :D Sitten jäätiinkin innolla odottamaan tuloksia ja hienostihan se meni, Chai AE:n jälkeen toisena, pisteillä 244. Olin tosi yllättynyt, koska muiden suoritukset näyttivät niin hienoilta, että ajattelin, ettei välttämättä olisi asiaa edes viiden parhaan joukkoon. Finaaliin Chai sai parikseen ekana olleen Thumban, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin. Urosten kanssa on aina vähän kivempi laittaa Chai juoksemaan. Mukavan näköistä menoa taas, mun silmiin vaan Chai näytti vähän oikovan, mutta kuitenkin katse koko ajan vieheessä. Iloiseksi yllätykseksi Chain pisteet riittivät koko päivän tuloksissa siihen toiseen sijaan, joten olin enemmän kuin tyytyväinen. Kyllä se vaan on hieno tyttö!!! Mun juoksija.

- Harjumaa, Viro, 17.5.2008 (rhodeja 4kpl)

230+disk=disk

Lähdimme kokeilemaan onneamme Viroon maastokisoihin. Siellähän rhodeilla on juoksuoikeudet ja sertitkin jaossa. Alkuerään Chai arvottiin juoksemaan Puman kanssa. AE-juoksu meni oikein kivasti. Puma ja Chai lähtivät tasaista vauhtia, mutta sitten Chai ohitti Puman ja jossain vaiheessa Puma hävitti vieheen ja jäi haahuilemaan pellolle. Chai sai siis kirmailla lopun radan itsekseen ja sehän neidille sopi. Chai johti alkuerän jälkeen 44pisteellä ja SERT siinti jo mielessä. Finaalissa Chai sai parikseen Tikrun. Neidit ovat aikaisemminkin juosseet yhdessä eikä niillä ole kovin lämpimiä tunteita toisistaan. Aloitus oli tasainen ja tytöt kirmasivat vieheen perään vieretysten. Alun suoran jälkeen viehe teki äkkikäännöksen vasempaan, jolloin Chai yritti seurata heti viehettä, mutta eteen sattuikin Tikru. Tytöt törmäsivät täydessä vauhdissa, josta Chai veti herneet nenään ja kävi rähähtämässä Tikrulle. Viehe pysäytettiin ja tuomioksi Chaille diski. Kukaan ei varmaan voi käsittää sitä ketutuksen määrää, joka mulla siinä tilanteessa oli, kun serti lipui saavuttamattomiin. Chailla alkoikin myöhemmin illalla juoksu, joten taisi nuo hormonitkin pitää neidin hermoja vähän kireällä. Noh, kohti seuraavia haasteita vaan.

-Jyväskylä, 11.5.2008 (rhodeja 11kpl)

269+243=512, SA, sijoitus 1/11

Mahtava reissu! Herätys oli neljän aikaan ja matkaan lähdettiin melko pian, sillä eläinlääkärintarkastus oli tällä kertaa niinkin aikaisin kuin klo7 ja koe alkoi jo klo8. Onneksi yövyimme mökillä Heinolassa, josta ei ollut niin pitkä matka kisapaikalle. Chai arvottiin juoksemaan alkuerä yksin, mistä olin ensin vähän harmissani. Myöhemmin tosin sain huomata, ettei se todellakaan ollut huono asia. Chai juoksi AE:n hienon näköisesti enkä ollut uskoa silmiäni, kun tulokset tuli, 269pistettä! Siis aivan järjetön määrä, suurin pistemäärä koko päivänä mitä yksittäisestä juoksusta annettiin. Etumatkaa toisena olleeseen Jaloon oli 30pistettä, mutta tässä lajissa mitä vaan voi sattua. Alkoi taas pitkä odotus, että finaalit alkaisivat. Onneksi oli hyvää seuraa, kiitos vaan Marja ja Reetta! :) Vähän matkan päässä oli virta, jossa kävimme Chain kanssa kastelemassa froteemanttelia, joka viilenti mukavasti neitiä kuumana päivänä.

Finaalissa Chai juoksi Jalon kanssa. Neiti aiheutti omistajalle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä tunkemalla kopan juuri ennen lähtöön menemistä paskakasaan. Ei siinä sitten muuta kuin paperia kyselemään ja onneksi eräältä ystävälliseltä katsojalta vierestä löytyi pala, millä putsata koppa. Lähtö oli hyvinkin mielenkiintoinen. Chai oli päättänyt, että viehe lähtee vasemmalle, vaikka se lähti oikealle. Katse koko ajan vieheessä se juoksi n. parisen kymmentä metriä, kunnes vihdoin tajusi vaihtaa suuntaa. Ilmeisesti moottorin ääni sekoitti sen. Kaikki punaisella manttelilla juosseet rhodet tekivät saman jutun. Finaalista saimme kuitenkin riittävästi pisteitä ja Chai oli jälleen 1.!! Kaikkein tyytyväisin olin kuitenkin päivän pistesaaliiseen, joka olikin Chain uusi ennätys 512p. Tästä neidistä saa olla ylpeä!

- Kajaani, 3.5.2008 (rhodeja 4kpl)

229+221=450, SA, sijoitus 1/4

Tällä kertaa lähdimme vähän pitemmälle reissuun. Koko matka meinasi ensin peruuntua, kun matkakumppaniksi lupautunut Milla perui edellisenä yönä. Päätin kuitenkin lähteä reissuun Chain kanssa kahdestaan ja todellakin kannatti. Ajomatka meni hyvin ja pidimme ensimmäisen tauon vasta Kuopiossa. Perillä Kajaanissa meitä odotti ihana puumökki Oulujärven rannalla, josta oli vain muutaman kilometrin matka kilpailupaikalle. Näky oli todella upea, kun saavuimme mökille, aurinko oli juuri laskemassa järven ylle. Seuraavana päivänä oli kaunis aurinkoinen ilma. Rata oli tällä kertaa melko pitkä, AE 718m ja finaali 725m. Ajattelin, että rata olisi liian rankka Chaille, mutta väärässä olin (kuten yleensä). Chai teki tasaiset suoritukset ja pisteet riittivät 1. sijaan! Mahtavaa, ettei turhaan lähdetty noin pitkälle matkalle. Oltaisiin saatu jäädä vielä samalla hinnalla toiseksi yöksi mökkiin, mutta oli jo vähän kiire kotiin, kun seuraavana päivänä piti päästä katsomaan yhdistyksen TOKO-kisaa. Hurautin melkein koko matkan kerralla kotiin, mutta Lahen kohdalla alkoi uni jo painaa sen verran, että oli pakko pysähtyä jaloittelemaan. Kotona taidettiin olla siinä klo 02 aikoihin. Saatiin todella viettää laatuaikaa Chain kanssa kahdestaan ja huomasin, että pärjään reissulla ihan yksikseenkin, kivaa oli!

- Mustiala, Talvimaastot, 8.3.2008 (rhodeja 13kpl)

229+241=470, SA, sijoitus 3/13

Chain seuraava maastokisa saatiin juosta hiukka kylmemmissä merkeissä Mustialassa. Kyseessä oli siis talvimaastot ja tällä kertaa alustana lumi. Vielä viikko ennen kisaa lumesta ei ollut tietoakaan, mutta saatiin sitä kuitenkin lopulta sen verran, että pellolla oli ihan hyvä juosta.

Chai sai alkueräparikseen Nandon. Hiukka neiti oli hitaampi kuin Nando, mutta pysyi kuitenkin ihan hyvin matkassa mukana. Vieheellä tuli sanomista, kun Nando rähähti Chaille, joka ryysäsi viehttä riuhtomaan. Saatiin kuitenkin nopeasti koirat erilleen eikä kummallekkaan käynyt kuinkaan. Tuloksena ae-juoksusta viides sija ja pisteitä 229. Olin kovin tyytyväinen tuohonkin tulokseen, paikalla oli kuitenkin 13 rhodea.

Finaalipariksi Chai sai jälleen Nooran koiran eli Jumon. :) Jälleen kerran kivan näköinen juoksu ja tällä kertaa Chai sai pitää vieheen ihan itsellään, kun Jumo ei tullut sinne ollenkaan.

Kisassa oltiin aikataulusta edellä ja oltiin innoissamme, että päästäisiin varmasti ajoissa kotiin. Noh, palkintojenjaossa otettiin sitten "kiinni" tämä voitettu aika. Niiden järjesteleminen kesti ihan armottoman kauan. Tai sitten niitä jännittäviä tuloksia ei olisi jaksanut millään odottaa. :D Chain pisteet riittivät lopulta 3. sijaan, mistä olin erittäin tyytyväinen, paikalla oli kuitenkin tosi kovia juoksijoita. Pisteet siis mukavat 229+241=470, SA. Jihuu, jälleen parannusta finaalijuoksussa!

- Mikkeli, 22.9.2007 (rhodeja 7kpl)

250+255=505, SA, sijoitus 1/7

Huh, mikä ensikisa takana. Ensin koko reissu meinasi peruuntua perhejuhlien takia ja Päivi jo lupautui viemään Chain, jos en itse pääsisi. Kiitos vielä Päivi tarjouksesta! :) Pääsin kuin pääsinkin itse paikalle. Yövyimme Chain kanssa mummolla Lahessa, joten matka paikan päälle ei ollut ihan niin mahdoton ajaa. Lähdimme ajamaan klo 6 aamulla. Matka sujui ihan mukavasti vaikka ilma olikin melko sateinen. Navigaattori vaan ei oikein meinannut ensin löytää paikkaa ja meinasin vähän eksyä. Soitto kisapaikalle ja löysinpäs sinne lopulta. Tulin väärästä suunnasta, joten opastuksia ei näkynyt missään. Sitten kiireen vilkkaa ilmoittautumaan ja eläinlääkärin tarkastukseen. Paikalla oli yhteensä 7 rhodea.

Chai ei ensin älynnyt, missä oltiin, mutta kun moottori pärähti pellolla käyntiin, ei sillä ollut enää epäilystäkään, mitä sinne oltiin tultu tekemään. Nelivetoa pellon suuntaan koko ajan.

Juoksuparit arvottiin ja siinä riittikin jännistystä. Chain AE-pariksi tulisi Keira. Ilma oli kolea ja sateinen ja koiran lämmittelyssä riittikin haastetta. Vuoromme tuli jo aika nopeasti ja lähtöpaikalle meneminen oli aivan yhtä järkyttävää kuin ennenkin. Riuhtovan ja koko voimillaan vetävän rhoden piteleminen ei kuulu lempiasioideni listalle. Jouduimme vielä odottamaan melko kauan, että viehe saatiin paikoilleen ja sain juuri ja juuri pidettyä kiinni Chaista.

Lähto meni kivasti ja tytöt kiihdyttivät vieheen perään yhtä matkaa. Etusuoralla taisi kuitenkin tulla pieni törmäys ja Keira hukkasi vieheen. Chai jatkoi kuitenkin matkaa ja seurasi kivan näköisesti viehettä loppuun asti. Tässä vaiheessa ei ollut kyllä mitään hajua, miten juoksu meni, kai ihan hyvin.

Hetken päästä tulivat alkuerien pisteet. Chai ensimmäisenä pisteillä 250! Jeee, enpä tosiaan olisi uskonut. Ihan mahtava juttu, mutta ajattelin, ettei Chailla enää finaalissa olisi mahdollisuuksia, kun se olisi varmaan jo niin väsynyt alkuerästä. Finaalissa Chai juoksisi Nemon kanssa, joka oli toisena pisteillä 236. Alkoi jännittämään ehtisinkö katsoa Chain finaalijuoksun ennen kuin pitäisi lähteä takaisin Lahteen juhliin vai pitäisikö minun jättää Chai Päivin juoksutettavaksi. Ilokseni kuitenkin kuulin, että finaalit päästäisiin aloittamaan jo aikaisemmin.

Sitten oli finaalijuoksujen vuoro. Chai meni oikein kivan näköisen juoksun ja kuulin muiltakin kommentteja, että hienosti meni. Ei ehditty jäädä enää palkintojenjakoon vaan piti jo kiiruhtaa takaisin kotiin, mutta Päivi lupasi ilmoittaa kuinka kävi. Kotimatkalla sitten tuli tekstari, että Chai voitti ylivoimaisesti yhteispisteillä 505 ja SA:n arvoinen juoksu. Toiseksi tulleen Nemon pisteet olivat 464, Chai siis voitti 41pisteen erolla. :D Finaalista Chai sai 255p, mahtava juttu, että jaksoi vielä parantaa. Palkinnoksi saatiin ruusuke, pokaali, koiran ruokaa ja makkaraa. :) Tämä oli minulle tosi tärkeä juttu, sillä tätä hommaa Chai rakastaa yli kaiken. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Hieno tyttö!

©2019 Pukkilan Posse -Kakaón, Kávén, Cuban, Chain ja Chilin elämää- - suntuubi.com