Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

RATAJUOKSU

Ratajuoksua treenaamme Hyvinkään vinttikoiraradalla Luhtilaukkaajien ja EGU:n treeneissä. Olemme Luhtilaukkaajien jäseniä.

Radalla Chai kävi ensimmäisen kerran n. 4kk:n ikäisenä. Silloin vieheen ääni vielä pelotti, mutta kävimme kuitenkin yhdessä ihmettelemässä sitä. Kun ikää kertyi lisää kertyi myös rohkeutta lähteä pidemmälle. Ensin vedettiin vain etusuora ja siitä pidennettiin matkaa vähitellen. Kuuden kk:n ikäisenä Chai juoksi ensimmäisen kerran kopin läpi, mikä menikin yllättävän kivuttomasti. Kopin kalterit olivat siis ylhäällä ja koppi avoin.

Hieman yli vuoden ikäisenä Chai juoksi ensimmäisen kerran 280m suljetusta kopista. Melkoista riskipeliä kevään ensimmäisissä treeneissä laittaa koira suljettuun koppiin, mutta koska tiesin, että koira on varma juoksija, niin päätin kokeilla ja se kannattikin. Sen jälkeen handslippiin ei ole enää palattukkaan, vaikka ongelmia on ollut. Yhdessä vaiheessa Chai aloitti kopin päälle hyppimisen, mikä johtui ainoastaan siitä, että minä olen liian hidas. Chailla on aina kova kiire radalle ja jos en saa kopin ovea tarpeeksi nopeasti kiinni, se peruuttaa ja hyppää etutassuillaan kopin päälle. Tämä ongelma on onneksi jo mennyttä ja nykyään Chain kopitus on helppoa.

Ratakirjaan tarvittavat kolme koejuoksua Chai suoritti kaikki peräkkäin hyväksytysti ja ehdimme syksyllä 2007 osallistua vielä yhteen ratakisaan Tampereella.

Chain treeniajat:

  • 280m: 23.3s
  • 350m: 29.18s
  • 480m: 40.85s

kuva: Sami Tuoriniemi

TULOKSIA

- Tampere 29.9.2007, 480m, aika: 41.39s, sijoitus 3/4

Ensimmäinen ratakisa takana. Juoksukavereina Chailla oli 3 poikaa: Tau, Osku ja Rufa. Kopitus meni ihan kivasti. Lähtö oli aikamoista rytinää, kun kaikki etsivät parasta mahdollista juoksupaikkaa ja pientä törmäilyä oli havaittavissa. Chai jäi rytäkässä viimeiseksi, mutta nousi kuitenkin lopulta Rufan ohi kolmanneksi. Aika ei ollut kovin kummoinen, mutta ihan kiva aloitus ratajuoksupuolella. :)

- Hyvinkää, Makkarajuoksut/Luhtilaukkaajien Mestaruuskisat, 12.10.2008, 350m, aika: 29.46s, sijoitus 1/2, LL-mestari 08

Chai osallistui makkarajuoksuihin, juosten Jalon kanssa 350m. Lähtö oli tasainen, mutta lyhyen matkan jälkeen Chai pinkoi edelle ja piti etumatkansa koko kisan ajan. Chai siis voitti ajalla 29.46s. Vieheelle Jalo juoksi rytinällä ja kävi suoraan Chain kylkeen, josta sitten alkoi rähinä. Onneksi Jalo siirtyi kuitenkin vähän kauemmas, jolloin saatiin koirat kiinni. Chai tuli rytäkässä ihan kuolaiseksi ja saipa se pienen ruhjeenkin silmäkulmaan. Onneksi neiti on sen verran kova, ettei se tuollasesta säikähdä vaan antaa samalla mitalla takaisin. Päivän suoritus riitti myös Luhtilaukkaajien mestaruus-titteliin, Chai on siis LL-mestari 08! Hienoa!

©2019 Pukkilan Posse -Kakaón, Kávén, Cuban, Chain ja Chilin elämää- - suntuubi.com