Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MITEN CHAI TULI MEILLE?

Kun Chili alkoi aikuistua ja saada vähän järkeä päähän, heräsi ajatus kolmannen koiran hankkimisesta. Oli selkeää, että halusin rotukoiran, olinhan kiinnostunut näyttelyistä. Tämä kolmas tulisi sitten Chilille leikkikaveriksi (Dusty-pappaa kun ei oikein enää leikkimään saa) ja minulle harrastuskaveriksi. Jo vuonna 2002 törmäsin rhodesiankoira-rotuun netissä ja siitä se sitten lähti. Ihan ensimmäiseksi ihastuin niiden ulkonäköön, mielestäni se oli upeinta maailmassa (ja on vieläkin), luonne ja monipuolisuus harrastamisessa vahvisti valintaani. Välillä rhoden rinnalle nousi muitakin rotuja, vahvimpana niistä amerikanstaffordshirenterrieri, mutta lopuksi rhode vei kirkkaasti voiton. Enkä todellakaan ole katunut valintaani.

Kävin katsomassa rhodeja monissa näyttelyissä ja aloin kaverini Millan kautta kiinnostua juoksuharrastuksesta. Vielä, kun tapasin Reean Luka-rhoden ja kuulin enemmän rodusta kotioloissa, alkoi päätös olla valmis.

Chai 8,5vko

Talvella 2005/2006 aloin toden teolla hankkimaan meille pentua. Olin jo pitkään tutkinut eri kasvattajien kotisivuja ja miettinyt sopivaa kenneliä, mutta vasta nyt sain tarpeeksi rohkeutta ottaa kasvattajiin yhteyttä. Lähetin sähköpostia n. kolmelle kasvattajalle ja kävimmekin yhden luona vierailulla. Lopulta maaliskuussa 2006 huomasin, että MVLionWolf-kenneliin oli syntynyt pentue. Tämä kennel oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta ihastuin kovin erityisesti pentueen isään. Otin Moaan yhteyttä ja loppu onkin historiaa. Meillä synkkasi hänen kanssaan heti ja kun kävimme 5 viikkoisia pentuja katsomassa, Cia-emä teki lähtemättömän vaikutuksen. Kriteerinäni pennulle oli, että se olisi terve, reipas, mustakirsuinen näyttelykelpoinen narttu ja pentueessa olikin vain yksi, joka kuvaukseeni sopi, Chai. Sen kaksi sisarusta olivat nekin terveitä ja tomeria, mutta toinen maksakirsuinen ja toisella ridgessä kolme kruunua. Aivan kuin Chai olisi ollut meille tarkoitettu.

 

kuva: Satu Laakso

Niinpä meille asteli perjantaina 6.5.2006 pienen pieni rhonttivaava Chilin ja Dustyn ihmeteltäväksi.

©2019 Pukkilan Posse -Kakaón, Kávén, Cuban, Chain ja Chilin elämää- - suntuubi.com