Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

30.9.2009

Maanantaina käytin Chain puntarilla, kun oli muutenkin asiaa eläinlääkärille. Painoa oli kertynyt 44,5kg eli puolessatoista viikossa oli tullut 2,5kg lisää. Voi voi möhömahaa! Lenkeillä ei olla enää käyty, vaikka neiti varmaan vielä lähtisikin mukaan. Ruoka maistuu entiseen tahtiin eli erittäin hyvin, ruokakuppia odotellessa oikein kuolaa. :D Välillä Chai vähän itkeskelee ja hengittää tosi syvään, kun maha taitaa vähän vaivata. Eikä kyllä ihmekään. Joka päivä olen tunnustellut pentujen liikkeitä, jotka alkoivat tuossa viikonlopun aikana tuntumaan. Niin liikuttava tunne, itku tulee silmään, kun tuntee kuinka vauvat heiluvat ja kääntyilevät ja potkivat pikkutassuillaan. Tänään tarkkailin masua oikein tarkasti ja pentujen liikkeet pystyi ihan pelkästään silminkin erottamaan. Ihanaa! :) Pentukyselyitä on tullut oikein kivasti ottaen huomioon, etteivät ne ole vielä edes syntyneet. Jännä sitten nähdä millaisiin perheisiin vauvat muuttavat. Kunhan nyt ensin syntyisivät maailmaan. Huoh...odottavan aika on pitkä (tällä kertaa ihan sanan varsinaisessa merkityksessä).

27.9.2009

Nyt vuorokausia takana 53 ja maha kasvaa kasvamistaan. On jännää, miten sen kasvun huomaa vasta, kun vertailee uutta valokuvaa vanhempiin. Nytkin on jo suuri muutos näkyvissä viime maanantaina otettuun kuvaan. Ruokahalu on hyvä ja Chai on pysynyt ihan pirteänä. Lenkeillä se haluaa edelleen käydä ja vielä jaksaa mennä kaatuneiden puunrunkojenkin yli. Viime aikoina on massu jo alkanut vähän häiritsemään Chaita, mutta ei kovin paljoa. Viime torstaina Chaita kävi moikkaamassa yksi perhe, jotka miettivät pennun ottamista. Olivat oikein loistoporukkaa ja ihan myytyjä neitiin. :) Chai käyttäytyi vierailun ajan todella rauhallisesti (kuten yleensäkin) ja jakeli pusuja. Tosi mukavaa tavata rhodeista kiinnostunutta porukkaa.

53vrk

Huoh...voisko ne pennut jo syntyä?

Mamma lepuuttelee sohvalla

21.9.2009

Chai voi edelleen hyvin. Neiti on elänyt tähän asti täysin normaalia rhonttineidin elämää, vaikka massu kasvaa huimaa vauhtia. Ruokahalu on ollut normaali eli hyvin suuri koko ajan eikä pahoinvointia ole ollut vielä minkäänlaista. Metsälenkeillä Chai on ollut edelleen mukana, tänäänkin käytiin melkein parin tunnin lenkki. Se jaksaa vielä tosi hyvin eikä me koko aikaa reippailla, vaan välillä pysähdytään pelloille, jossa Chai saa märehtiä ja muut juosta ja painia. Tänään Chai kylläkin olisi ehdottomasti halunnut mennä paineihin mukaan ja yritti lyllertää mahansa kanssa muiden perässä. Piti vähän neitiä toppuutella. :D Metsän hajutkin olisi vienyt taas mennessään, mutta onneksi Chai uskoi, kun kielsin sitä menemästä. Ojien ja puiden runkojen yli mennään vielä aika vaivattomasti ja jalkakin nousee reippaaseen tahtiin, vaikka voisi jo kuvitella mahan haittaavan menoa. Hyvä vaan, että neiti jaksaa vielä liikkua, sen on paras olla hyvässä kunnossa, sillä synnytyksestä voi tulla aika rankka, kun sille povataan niin suurta pentuetta. Alla olevassa kuvassa Chailla on vuorokausia takana 47.

47vrk, kuva: Mari Rannila

17.9.2009

Kävin rokotuttamassa Chilin ja Kávén ja samalla Chai-mamma pääsi puntarille. Meinasin pyörtyä, kun näin tuloksen: 42kg!! Neidille on siis tullut n. 4kg lisää viikossa. Huh huh! Samalla Chai kävi näyttäytymässä eläinlääkärille, koska se oli turvonnut samanlailla, kun juoksun aikana. Kaikki oli ihan kunnossa, tuollainen turvotus kuulemma on ihan normaalia. Muutenkin tiineyden aikana koira voi turvota kovasti, kun nestettä kerääntyy. Sain huokaista helpotuksesta. Olen ehkä vähän vainoharhainen Chain kanssa, mutta kun kaikki on niin uutta ja outoa tämän tiineyden kanssa, niin parempi olla vähän liiankin tarkka. Alla olevassa kuvassa Chailla on 43vrk siemennyksestä.

Saanen esitellä: MVLionwolf My "Little" WHALE aka Chai :D

14.9.2009

Massu pullottaa kyllä kovasti. Ruoka maistuu hyvin, ehkä vähän liiankin, sillä viikolla oli taas mennyt yksi puolikas ranskanleipä parempiin suihin. :D Lenkilläkin neiti käy vielä oikein mielellään, vaikka vauhti on kyllä hidastunut huomattavasti. Täytyy alkaa pitämään neitiä enemmän hihnassa, sillä se kävi sunnuntaina Chilin kanssa hirvijahdissa. Kovasti se iso maha vaan unohtui, kun riistavietti vei voiton ja vauvat mahassa pääsi ensimmäiselle metsästysreissulleen. Useiden minuuttien jahdin jälkeen neiti oli aika poikki, mutta helposti se köpötteli mahoinensa kotipihaan. Sohvalla oli kyllä aika tukala olo sitten hetken päästä. On se vaan hullu!

10.9.2009

CHAI ON TIINEENÄ!!!!

Rhodesiankoiran alkuja näkyvissä! :)

Kävimme tänään Chain kanssa ultrassa ja neiti on oikein tuhdisti tiineenä! Masussa näkyi pentuja ihan joka puolella, joten iso pentue on tuloillaan. Tarkkaa määrää ei ultralla oikein näe, mutta ainakin 7 olisi tulossa, luultavasti vielä enemmän. Voi onnen päivää! Olen ehkä maailman onnellisin ihminen Moa-kasvattajan kanssa. Samalla päätimme, että Chai menee synnyttämään Moan luo ja minä pääsen tietysti synnytykseen ja kenneltytöksi pentuja hoitelemaan. Tätä synnytyspaikkaa mietittiin pitkään ja hartaasti, mutta lopulta päätöksen teko oli helppoa, näin suuren pentueen kanssa on parasta, etten ota niin suurta vastuuta, kun itselläni ei ole kokemusta pentueen kasvattamisesta. Chain laskettuaika on 6.10.2009.

5.9.2009

Neiti alkaa näyttää jo siltä, että mahassa voisi ollakkin jotain. Ultraan on vielä vähän aikaa ja tämä odottaminen on ihan kauheeta. Alla ensimmäiset massukuvat, jotka voisi kertoa siitä, että siellä tosiaan on jotain. Alla olevissa kuvissa 31vrk siemennyksestä.

©2019 Pukkilan Posse -Kakaón, Kávén, Cuban, Chain ja Chilin elämää- - suntuubi.com